vinbärspaj_Fotor

Jag har ju varit hemma några septemberdagar, och de har fortsatt i höstriktig bär-anda. Rödvinbärsbusken hemma i Stöde dignade av solmogna bär så jag passade på – man måste ju göra det innan frostnätterna slår till – att göra min favoritpaj på vinbär och maräng. Den här gjorde jag första gången redan när jag gick i högstadiet tror jag, och jag gillar den lika mycket fortfarande. Den är jätteenkel, och bärens syrlighet passar så bra ihop med den söta marängen. Receptet på denna vinbärspaj finns här.

Jag hade världens bästa medhjälpare med mig också, i både bärplockning och fotande – min underbara lillebror Olle! Jag sitter på tåget på väg ner till Lund nu och det känns alltid tråkigt att lämna den här lilla guldklimpen 100 mil bort. Snart säger det väl swish, så är julen och återseenden här igen, i alla fall. Men först har vi en härlig hösttermin att ta oss igenom. Hejdå vackra hemtrakter!

IMG_0098_Fotor_Fotor

IMG_0030_Fotor