Hej!

Den här veckan, närmare bestämt i morgon, är det  våffeldagen vilken givetvis måste firas! Jag och min kombo ställde till med våffelkalas redan igår och bland andra trevliga människor dök Blogg-Johanna upp :) Det första som hände var att en propp till köket gick vilket är högst opraktiskt när man ska göra våfflor. (Tips: Det kan eventuellt vara en dålig idé att ha igång två våffeljärn, en kaffebryggare, en vattenkokare och all belysning samtidigt…) En polare räddade dock våffelkvällen och bytte proppen.

IMG_20150323_220003Min kombos smarriga veganska våfflor, garnerade enligt principen more is more när det kommer till tillbehör vilket ni ser på bilden.

Våffelreceptet
2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpulver
2,5 dl havremjölk eller sojamjölk
50 g mjölkfritt margarin + margarin till pensling
Lite vaniljsocker

Blanda samman de torra ingredienserna. Smält margarin och häll i havremjölk, och häll över mjölblandningen. Hetta upp våffeljärnet och pensla laggen. Servera!

Vi bjöd även på glutenfria våfflor med inspiration härifrån. Jag använde dock en annan sorts mjölmix och fick ha i mer mjölk och vatten för att smeten inte skulle bli alldeles för tjock.

IMG_20150323_220130Som våffeltillbehör serverades bland annat enkel rawfoodinspirerad hallonsylt från senaste numret av Buffé! Superenkel och oh så god! Det tog en stund för mig att hitta chiafrön, agavesirap och vaniljpulver i affären då jag aldrig köpt något av det tidigare, men det var det värt. Vi ICA-bloggerskor har lite olika favorittoppingar till våra våfflor: Johanna kör en klassisk variant med hjortronsylt och grädde, Sanna menar att Nutella är givet till allt medan Matilda satsar på vaniljkesella och hallon. Möjligheterna är oändliga!

Jag investerade även i ett våffeljärn nu i veckan (hur har jag kunnat bo hemifrån utan ett våffeljärn i fyra år!?) och i nästa inlägg tipsar jag om hur man kan använda sitt våffeljärn till annat än just våfflor. Hej så länge!

Emma