ICA studentbloggen

Istället för nudlar med Johanna Hagner

Etikett: ICA Student

Hej fredag och Campusturné!

IMG_0284_Fotor

Här sitter jag och firar in fredagen med en avokadomacka. I största möjliga mån brukar jag försöka hålla helgerna fria från plugg, det är värdefullt även för oss studenter att få känna skillnad på helg och vardag, och hjärnan behöver vila från för att kunna prestera bra under veckorna :) Det har inte varit vilken fredag som helst heller, idag var det nämligen dags för….

ICA Students campusturné: Lund

IMG_0275_Fotor

Ja, idag kom ICA Student till Lund med Mecenats on Campus-turné. Jag jobbade fram till 14, men hann med att kika förbi en sväng hos Sofia och Paulina som höll till uppe på LTH – Lunds tekniska högskola – hela dagen. Där har det delats ut goodiebags och värvats nya ICA Studenter för hela slanten.

IMG_0270_Fotor
Paulina värvade en massa nya studenter – de här grabbarna pluggar nanovetenskap på LTH. 

IMG_0276_Fotor
Och jag fick också stå vid montern, kul! :)

Campusturnén fortsätter hela nästa vecka, så om du pluggar i Skövde, Jönköping eller Stockholm kan du kika förbi den snygga bussen där det bjuds på en massa studentvänligheter. Här är schemat för hela campusturnén.

Ikväll är jag bjuden på Chile-fest i Malmö. Det är nämligen Chiles nationaldag idag, och två av mina vänner med rötter där har dragit ihop ett firande hemma hos sig där också ska bjudas på mat! Har alltid velat prova completos – den chilenska varianten av hot dog – med avokado och tomat – så jag ser med spänning fram emot vad som kommer serveras.

Trevlig helg på er alla!

 

Rawfood chokladbollar

Hej alla bloggläsare! Kanske några nya studenter nu när terminen snart börjar? Jag åker ner till Köpenhamn för mitt utbyte nästa vecka så har lite tid kvar för sommarlov då min sista dag i kassan på ICA var i söndags.

Igår passade jag på att baka lite chokladbollar eftersom jag snart ska cykla ner till stranden. Dessa chokladbollar är fritt från gluten, socker och från smör men de smakar precis lika gott. De är perfekta att ta med som snacks, att bjuda på när det vankas fika eller ha med som mellis på jobbet. För detta recept behövs inte heller en mixer vilket ofta krävs när det ska bakas rawfood.

”Rawfoods” är laktos- och glutenfritt dessutom vegansk. Idén är att maten ska vara naturliga och ska ej hettas upp så alla näringsämnen bevaras. Jag gillar att äta varm mat men som mellanmål och speciellt på sommaren är dessa små bollar perfekta.

rawfood2

Hemligheten för att få dem söta är dadlar. De finns vid frukt & grönt ofta paketerade i en liten papperslåda. Denna omgång som jag köpta nu var helt galet färska! Ifall du märker att de inte är så färska att de klibbar sig överallt är det bästa att lägga dem i blöt några timmar innan du gör bollarna.

Recept

Jag brukar höfta mig fram och smaka men denna gång använde jag ungefär:
– 10 dadlar
– 1 dl glutenfria havregryn
– 1 msk smält kokosolja i vattenbad
– 1 msk starkt svalt kaffe
– 1/2 dl kokosflingor
– 2 msk kakao

Mosa dadlarna med en gaffel och tillsätt resten av ingredienserna. Ha eventuellt i mer kakao eller kaffe beroende på vilken smak du vill ha. Tillsätt även lite havssalt om du gillar det!

Rawfood

 

Rulla dem sedan i kokos och förvara dem i kylskåpet. De är försvinnande goda så passa på att brygga en god kopp kaffe och ät upp dem innan någon annan gör det!

Nu ska jag njuta av mitt sommarlov som är kvar. ICA Student är tillbaka med nya studentrabatter efter sommarens uppehåll så håll utkik på hemsidan. Schampo och balsam från Gliss är ett erbjudande denna vecka! Ett tips är att massera lite av kokosoljan i torrt hår som hårinpackning i 10 min  och sedan tvätta som vanligt med schampo och balsam. Kokosolja behöver alltså inte bara användas i matlagning så även fast burken kanske är dyr är den dryg med många användningsområden.

Det var allt för mig, vi hörs senare i veckan!