image
Titta vad gulligt! I grönsakshyllorna finns det nu späda små morötter, och de är så härliga att lägga på gallret. Min grill går varm på odlingslotten just nu, och nästan alltid blir det grönsaker som grillas. Älskar färger och olika smakkombinationer. Med några skivor halloumi till så är alltid den vegetariska grillmiddagen fulländad.

Innan morötterna åkte på grillen marinerade jag dem ett par timmar i en blandning av:

  • olivolja
  • honung
  • soja
  • chiliflakes

Tycker den marinaden är god till det mesta på grillen.

Förra sommaren gjorde jag också små aluminiumpaket med späda morötter och lade på grillen, det blev supergott. Smörklickar, timjan och havssalt vill jag minnas att jag hade i.

image
Blir aldrig less på grillad halloumi. Och snackspaprikor är inte fy skam det heller. Nästa vecka kommer vi ICA-studenter ha rabatt på ännu mer grillvänligt grönt att lägga på grillen, så jag återkommer inom kort mer flera tips :)