Jag har browsat in på sommar-mode just nu. Det betyder att ‘laga mat’ mest innebär att lägga olika saker på en tallrik och se till att ingredienserna matchar ihop någorlunda. Det här var en sån rätt. Hittade sötpotatis som jag bakat i ugnen tidigare i veckan, samt ett stackars ägg, lite sallad, fetaost, och ja, nudlar! Fick bli något som smakade rätt gott och framförallt gick FORT. Håller på med jobbsökandet fortfarande och jag kan säga er att det är inte enkelt. Ibland känns det roligt, medan vid andra tillfällen lite tungt och svårt. Det som är skönt att veta är ju att det löser sig ju ALLTID.

20140503-131708.jpg

‘Lagad mat.’

Hopplock-tallrik
1 portion. Tid: 10 minuter

någon grillad grönsak, jag hade sötpotatis i kylen. Zuccini eller auburgine är ju gott också!
en portion nudlar
en näve bladspenat
fetaost (billigt från idag!)
ett ägg

1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Stek ett ägg lite snabbt på ena sidan så att gulan fortfarande är rinnig.
2. Ta någon grillad grönsak eller så från kylen (kanske några grill-leftovers?). Servera med bladspenat toppad med fetaost!

Tips!
När du grillar och får grönsaker över och tänker ‘jag orkar inte spara det här, det är så lite’ – tänk om och ta vara på de där små duttarna. Stoppa i kylen och du kommer bli galet glad när du står där en onsdagkväll och ska äta middag och inte har några idéer om vad du ska koka ihop…