Äntligen fredag och här i Uppsala strålar solen.  Jag har läst de sista sidorna inför måndagens seminarium (får seminarier verkligen infalla på måndagar?!) samtidigt som jag åt frukost. När det finns tid tycker jag om att ta en lång frukost och läsa kurslitteratur samtidigt, det ger en bra kick att starta dagen med plugg och inte samla allt på hög till sen. Om en liten stund är det dags att knata till Ekonomikum för föreläsning om Brottslighet, trygghet och urbana rum. Men först vill jag tipsa om pizza på pizzasten och hur du kan äta pizzan på ett socialt och roligt sätt såhär lagom till helgen.
11185758_10153264152674110_1425020181_n

Krispig pizza på pizzasten

Men det var det här med pizza ja, pizza på ett kul och socialt vis. Förra helgen åkte jag och min pojkvän ut till min syster på landet med avsikten att grilla pizza. Jag har fått en pizzasten att ha på grillen och det var dags att prova den. Jag har aldrig grillat pizza och var riktigt spänd på det hela. Eftersom det får plats med en pizza åt gången på pizzastenen bestämde vi oss för att göra fyra pizzor och dela varje i fyra bitar så att alla får äta samtidigt och sedan arbeta oss igenom alla pizzor. Vädergudarna var dock inte på våran sida och regnet öste ner till min stora sorg. Det är minsann inte lätt att testa att grilla  pizza i regn. Så det fick dessvärre bli pizzor gjorda i ugn, men fortfarande på pizzasten och krispigt goda blev dem.

Slipp krånglet, färdiga bottnar

Jag hade köpt färdiga glutenfria bottnar så det var bara att fylla dem med diverse godsaker. Har du tid så är det absolut trevligt att göra egen botten, recept på pizzabotten har Emma gett tidigare. Vi gjorde en hawaii, en med kyckling, ananas och curry, en med svamp och bacon och en med svamp och massa mozzarella. Givetvis hade alla pizzor ost och passerade tomater på. Till serverade vi sallad från kruka, tomater och bearnaisesås.

11128407_10153264152564110_1716982271_n

Socialt ätande

Varje pizza tog ungefär 12 minuter i ugnen vilket gjorde middagen härligt utdragen med massa tid för att prata. En pizza kom, delades upp och åts upp. Sedan fick vi vänta ytterligare några minuter innan vi kunde fortsätta äta. Det gjorde också att vi blev rejält mätta, särskilt som varje pizza hade fått mer och mer fyllning av rädsla för att vi inte skulle bli mätta. Det här är ett kul sätt att avnjuta en middag ihop på. För det första är det kul att äta flera olika pizzor och hitta sin favorit och jämföra med de andras favoriter. För det andra blir det socialt och middagens fokus blir inte att bara slänga i sig maten.

Så våga prova att lägga pizzan på grillen i år! Men viktigast av allt, vad lägger du på den?

/Sanna