thumb_IMG_2489_1024
Har gjort pizza här hemma ikväll. Testade två olika varianter baserade på veckans snålfajt där kronärtskockshjärtan och prosciutto crudo tävlar om prissänkning (så in och rösta :)). Gjorde en ganska klassisk med mozzarella, prosciutto och ruccola och en annan vegetarisk gudomlighet med kronärtskockshjärtan, ricotta, soltorkade tomater, rödlök och basilika. Vilken än vinnaren blir i snålfajten går det att få till riktigt bra rabattpizza vill jag lova.

thumb_IMG_2488_1024
Jag är inte så bra på att kavla runt, men oregelbundna pizzor är ju faktiskt fint! Grunda med tomatsås (jag gjorde egen denna gång, men tomatpuré/krossade funkar ju också).

På kronärtskockspizzan: lägg på lite vanlig riven ost, några ricottaklickar, 1 burk kronärtskockshjärtan och lite skivad rödlök (spara de soltorkade tomaterna till slutet).
På prosciuttopizzan: lägg på 1 st mozzarellaost i skivor (spara skinkan och ruccolan).

Pizzorna gräddas på 200 grader i ca 10-15 minuter.
TIPS! Om du lägger in pizzan på en redan het plåt får du lite pizzastenseffekt = värme underifrån så pizzan blir frasig och inte kladdig i botten.

thumb_IMG_2486_1024
Toppa mozarellapizzan med massa prosciutto och ruccola.

thumb_IMG_2485_1024
.
.. och kronärtskockspizzan med soltorkade tomater och basilika. Kanske lite flingsalt om du är saltcravare som jag. Även fast prosciuttopizzan var otroligt god måste jag erkänna denna vegetariska variant som kvällens vinnare. Så otroligt goda smakkombinationer, aah!

thumb_IMG_2480_1024
Pizzorna fick ta hand om Lovisa efter hennes hårda pluggdag.

TIPS! Äkta fryspizza

Jag gjorde egen deg  och fick en del över (om en inte orkar är det studentrabatt på pizzakit den här veckan också). Kom då på idén att göra små ogräddade portionspizzor att frysa in av degen som var kvar. Körde på tomatsås och riven ost och ställde in plåtarna i frysen. Lade sedan pizzorna i påsar. Tänker mig att de är perfekta att ta fram, lägga på de godsaker en har hemma, och köra in i ugnen. Så är en härlig middag klar på typ en kvart. Smart va?

thumb_IMG_2491_1024