image
Hej! Här är en underbar pizza som passar sensommarsäsongen perfekt. En pizza med crème fraîche i botten istället för tomatsås; svartkål, kantareller, rostade hasselnötter och ädelost.

På Kosters Trädgårdar var det surdegspizza som gällde på fredagskvällarna i somras, och den här varianten (minus kantarellerna och grönkål istället för svartkål) serverade vi den sista fredagen jag jobbade. Jag och Elsa körde en repris här hemma i Sundsvall. Ingen surdegsbotten och ingen stenugn, men den blev briljant ändå! Jag har fått mersmak för pizza utan tomatsås, det finns så många olika kombinationer att göra.

Såhär gjorde vi den här:

Pizza med kål, kantarell & hasselnötter

pizzadeg (jag brukar göra Leilas)
svartkål eller grönkål
hasselnötter
creme fraiche
kantareller
ädelost (grönmögel denna gång)
timjan
olivolja
salt

Förberedelser: Rosta hasselnötterna, skaka av det mesta av skalet och grovhacka dem. Riv kålen i bitar och massera in lite olivolja och salt i den. Stek på kantarellerna i smör tills de börjat få lite färg.

Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut pizzadegen och bred på ett lager crème fraîche. Fördela kål och kantareller på pizzan och grädda tills den fått fin färg (ca 10 min). Toppa pizzan med smulad ädelost, hasselnötter, timjan och lite olivolja och avnjut. Lite päron till passar också perfa!

image imageimage
Lyxigt att plocka ruccola och timjan ute i Elsas föräldrars land <3