ICA studentbloggen

Istället för nudlar med Johanna Hagner

Pizza (igen) – med tonfisk!

image

Hejhej mitt i en hektiskt vecka! Idag är det min födelsedag (jag fyller 25) tillika köttardag för hemtenta! Jag hade därför förra veckan en väldigt god framförhållning och förberedde ett smaskigt blogginlägg med veckans vara, nämligen tonfiskpizza! Nu visade det sig dock att min bloggkollega Emma också gick i pizzatankar och skrev ett fantastiskt inlägg om denna maträtt. Jag får ursäkta tårta- på tårta-effekten, men så kan det gå när man är en stressad student! Vi kör vidare på samma spår helt enkelt.

Det är ju tur att det finns så många olika varianter av pizza och att det går att göra en otroligt god en av veckans studentrabattvara!

Tonfisk, mozzarella, oliver och rödlök är en ljuvlig pizzakombination vill jag lova! Strör du lite färsk sallad av något slag på den efter gräddning höjer du den ytterligare en smakdimension :) Ett knep jag lärt mig för att få frasig botten är att lägga pizzan på en plåt som redan fått bli varm i ugnen innan den skjutsas in. Och ni vet väl att om man vill spara tid kan man göra pizzadeg på bakpulver! Smakar lite mer som scones eller paj, men det är ju inget fel på det!

image

image

En förhoppningsvis lite mer harmonisk tjugofemåring återkommer i slutet av veckan med mer matinspiration!

Tack och hej!

Johanna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

  1. Studentblogg-Emma

    2014-11-04 at 23:59

    En så kallad pizza-på-pizza-effekt? :) Ser fantastiskt gott ut och bra tips, visste inte det där om att ha en varm plåt. Min mamma brukade göra pizza på bakpulver när jag var liten, det är gott. Hönökakor som botten funkar också finfint om en vill ha en smidig middag!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*


Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>