ICA studentbloggen

Istället för nudlar med Johanna Hagner

Mellanmål on-the-go

Hej allihopa, Matilda här!

Hoppas ni hade en bra helg med massa choklad.. det bästa med alla <3 dag! Nu är helgen över och det är tillbaka till mikroekonomi som gäller för mig.  Har suttit på olika bibliotek i veckan för att verkligen inte bli distraherad att göra andra saker än just plugga. Det bästa med att komma ut från lägenheten är alla roliga samtal jag ”råkat” överhöra när det inte riktigt går att koncentrera sig längre. Exempelvis diskuterade mina bordsgrannar vad ens matvanor skulle vara om man inte levde på studentbudget. Jag tror jag skulle köpa mer ekologisk mat men annars skulle min tallrik se ganska så lik ut som den gör idag! Matlådor känns som alla studenter tycker är det bästa för att få studentbudgeten att gå ihop. Hoppas ni inte missade den roliga tävlingen PimpMyMatlåda? Grattis till er som vann! Underhållning på hög nivå att kolla igenom hashtaggen #pimpmymatlåda.

Jag tänkte fortsätta på samma spår idag men istället pimpa till mellanmålet lite! Jag behöver oftast ett litet mellanmål, speciellt när jag sitter och pluggar länge. Ägg fungerar toppen hemma men kanske inte är så poppis på föreläsningen. Därför har jag samlat lite mellanmål som jag tycker fungerar bra att ta med sig!

1. Smoothie

Mango Smoothie

Gör dubbel sats på morgonen eller gör i ordning redan kvällen innan. Dessa burkar hittade jag på Lagerhaus men jag tror mig ha sett liknande på ICA Maxi.

RECEPT
Min gula smoothie idag bestod av fryst mango, apelsinjuice, ett ägg och havremjölk

Mango Smoothie

2. Nyttiga CHOKLAD Muffins

IMG_5478

Ibland står man där och magen skriker efter fikets muffins, croissanter och chokladbollar. Sötsaker ger oss snabb energi men också ojämnt blodsocker. Dessa chokladmuffins innehåller svarta bönor(!) och är helt fria från gluten och socker. Svarta bönor har ett högt proteininnehåll och är även rika på fiber och magnesium. Ett perfekt mellanmål som dessutom smakar som en krämig chokladmuffin. Denna vecka har ICA Student snålfajten vilket betyder att vi får rösta vilken vara vi vill rabatt på. Denna vecka står kampen mellan bönor och frysta grönsaker. In och rösta med er HÄR! Psst.. jag la min röst på bönorna så jag kan göra fler muffins och Johannas god hummus.

RECEPT

– 175 g svarta bönor
– 1,5 msk kokosolja
– 5 msk kakao
– 1 ägg
– 0,5 dl valfri sötning (Stevia strö, agave sirap), jag körde på honung
– 1 tsk bakpulver
-Muffinsformar

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj bönorna under kallt vatten och låt de rinna av. Mixa ihop bönorna med resten av ingredienserna, tillsätt ev. vatten för att få en tjock smet, jag tillsatte 2,5 msk vatten. Klicka i smeten i muffinsformar och skjut sedan in dem i ugnen ca 24 minuter. Förvara i kylen innan de äts upp (vilket är fort, så goda är de)

Perfekta att packa med sig i väskan! Risk att du kommer behöva baka fler till alla som smakar.. ingen har hittills gissat att de innehåller bönor!

Inspirationen till mina chokladmuffins kommer från Fanny Roetlisberger. Såg nu också att hon gästar Buffé med fler recept på bönor! Håll utkik i brevlådan!

4 kommentarer

 1. Så spännande med muffinsen, vill definitivt prova! Hur många blev där när du gjorde dem? :)

 2. Okej, jag ska ärligt säga att jag var vääääldigt skeptisk till de här muffinsen (framförallt eftersom jag inte gillar bönor). Jag var ju dock tvungen att testa, och de blev goda. Hade aldrig kunnat gissa att det var bönor i om jag inte visste om det.

  Vet du om det går att frysa dem?

 3. Matilda Zimmerman

  2015-03-17 at 11:12

  Hej Marie! Det tycker jag absolut de ska göra, väldigt roligt att bjuda folk på dem och gissa ingredienserna, inte många som gissar på svarta bönor! Det blev 6 ganska stora muffins. Jag använde vanliga muffinsformar men jag tror att en muffinsplåt kan vara det mest ultimata!

 4. Matilda Zimmerman

  2015-03-17 at 11:16

  Gud vad roligt Eva att du vågade baka muffinsen trots de udda ingredienserna! Jag har inte testat att frysa dem än själv, men jag tror att det skulle funka! Kanske att de borde tina istället för att de värms i mikron, risk att de kan bli lite torra i en mikrovågsugn tror jag!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*


Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>