Sannas recept hittar du i kategorin Sanna.
Bild-Sanna

Namn: Sanna Johansson Appell

Ålder: 22 år

Bor: Uppsala

Pluggar: Samhällsgeografi

Lagar helst: Melonsallad med halloumi eller pannkakor med nutella, bananer och grädde

Kontakta mig: sannaappell@hotmail.com

Det var min äldsta syster Sofia med restaurangutbildning och flera år i branschen som sa till mig att Ica Student sökte bloggare och att jag borde söka eftersom jag gillar att skriva. Att jag gillar att skriva är sant, men jag är knappast känd i min umgängeskrets som den som lagar utsökt mat. Snarare är jag ökänd för mina smakkombinationer och har varit det sedan barnsben när jag började doppa McNuggets i milkshake, helst chokladsmak. Vidare är jag också bra på att skala ner en middag så att den enbart består av de nödvändiga komponenterna. Som den gången när jag var 16 år och bjöd min andra syster, Emma, på korv med bröd utan bröd i all hast innan vi skulle åka iväg till Göteborg. Efter 2 ½ tjockkorvar var så ville ingen av oss äta korv på ett tag. Det senaste året i Visby har resulterat i en ny variant av tacos ihop med nyfunna vänner, nämligen pollytacos. Vem visste att ostsås och polly passar så bra ihop? I början när jag lagade mat var det knappt så att jag vågade använda andra kryddor än salt, det utvecklades så småningom även om det än idag händer att jag inser att jag har glömt att salta när det är dags att äta. Den viktigaste kryddan är utan tvekan Franska örter. När det inte ska upptäckas nya smakkombinationer så är det aldrig fel att få några svettiga danstimmar i kroppen. Efter att ha dansat olika stilar i flera år har jag nu insett att salsa är riktigt kul och att det faktiskt går att låta sig styras av en man, åtminstone så länge det är inom dansen. Dessutom är en bra salsa aldrig fel, vare sig den dansas eller äts ihop med nachos.

Eftersom jag är glutenintolerant sedan ungefär 7 år tillbaka så är alla mina recept glutenfria vare sig det står eller inte och jag använder enbart produkter som antingen är glutenfria eller naturligt glutenfria.