image
Det finns ju hur många varianter på fredagsmys-klassikern som helst, men ändå måste jag slå ett slag för dessa norrländska tacos!

Att göra långkok är terapeutiskt hörrni. Jag kan få långkok-ryck på helgerna ibland – känna hur jag vill ha en gryta att titta till och pyssla om hela eftermiddagen, som puttrar och sprider ljuvlig doft i hemmet. Alltså JA jag har en tendens att romantisera saker men tror fan det finns nåt inneboende mänskligt i långkok. Och så får det en slö hemmadag att kännas lite mer meningsfull.

Hur som helst inträffade detta i lördags vilket resulterade i några av de godaste wrapsen jag ätit. Norrländska tacos. Mexiko och Norrland i ett typ. Gjorde den här jazziga chilin (älskar namnet) på älg och körde på tunnbröd och riven Västerbottenost som tillbehör. Och så lite standard guaca, crème fraîche, rödlök, tomat, spenat på det. Nå jävulskt gott, som vi säger där uppe.

image
”åh, jag måste fota det här”

P.S. Det är förresten studentrabatt på såna här lyxiga kryddkvarnar från Santa Maria från i morgon – perfekt att piffa långkoket med. Jag ska köpa Scandinavian Forest-kvarnen :D D.S