God morgon lördag! Det här praktiska receptet kommer från den där vegetariska bloggen som jag brukar läsa – man ställer i ordning det på kvällen och när man vaknar på morgonen är det färdigt. Den här bloggtjejen lagar ofta med mandelmjölk och sådana saker. Mandelmjölk tycker jag riktigt gott, men det är så dyrt i Sverige. Här borta kan man köpa en knapp liter för typ 15 kr vilket känns överkomligt. Till veckan ska jag göra mina sista intervjuer för uppsatsen. Phew.

20140222-131021.jpg

Visp, visp!

20140222-131027.jpg

På kvällen såg det ut så här.

20140222-131032.jpg

Kanske ser det inte så gott ut men det är verkligen smaskens.

Kall natthavregrynsgröt

3/4 dl havregryn
2 1/4 dl mjölk
2 msk chiafrön
en liten väl mogen banan
en nypa salt

1. Blanda havregryn, mjölk och chiafrön i en stor skål. Vispa ordentligt.
2. Halv-mosa bananen och blanda i. Häll upp i skål, toppa med lite nötter och ställ in i kylen över natten.
3. Ta fram din natthavregrynsgröt direkt ur kylen på morgonen och ät!

Tips!
Receptet är perfekt för (okristligt) tidiga mornar då du inte vill hålla på och tjafsa med att koka gröt eller steka omelett eller vad du nu brukar äta till frukost. Förberedelserna görs kvällen innan sedan är det bara att sleva i sig på morgonen.