image
Det här är min hembygd Stöde från ovan. Jag har en dryg vecka här uppe i Medelpad innan mina sommarjobbsäventyr drar igång. Vi studenter kämpar på vi – plugg hela terminerna och sedan ofta jobb hela somrarna.

Just nu är det sju grader och regn här hemma, men som tur är har jag fått några sommardagar att njuta av. En liten solbränna på kinderna, ett dopp i sextongradigt vatten, ett traditionsenligt nationaldagsfirande och några kära återseenden. Plus obligatoriskt familjemys såklart.

image

Min fina minsta lillebror Olle i solnedgången kl 23:15.

image
Mamma och bonuspappa Tony under fina äppelträdet. Vi fick ett par middagar här innan kylan drog in.

image
Nationaldagsbakelse på Huberget i Stöde. Nostalgi <3

image
Och ännu mera nostalgi när äldsta lillebrorsan Kalle och jag köpte karamellstrut i gamla handelsboden.

image
Ljuvlig broccolipaj med senap, dragon och purjo. Plus bröder!

image
Och så blev jag spontanhämtad av den här härliga kvinnan en dag, för stugmys på hennes underbara ställe.

image
Och bryggpicnic efter mitt första dopp för i år.

Just nu är det som sagt inte lika sommarromantiskt här. I förrgår drog värsta stormen in, och sen en jäkla vinterkyla på det. Stackars lillebror Olle som hade skolavslutning idag, i fem grader och regn. Vi kan väl alla be tillsammans för att sommaren 2016 blir en härlig en framöver!? För jag ska jobba med mat i SKÄRGÅRDEN. Återkommer om det :)

 

image