rp_image-1024x768.jpg
image

Jag är och hälsar på min kusin Annika i Stockholm och ikväll har vi lagat en gryta som hennes mamma brukar göra och som jag älskar. Det är en krämig kycklinggryta med oliver, soltorkade tomater och purjolök, som är godast med tagliatelle till. Snabblagad och studentvänlig är den!

Kycklinggryta med medelhavssmaker

3-4 portioner

500 gram kycklingfiléer
1/2 purjolök
1 liten burk oliver, skivade
1/2 burk soltorkade tomater, skivade
1 liten burk creme fraiche
smör eller olja att steka i
salt & peppar

Strimla kycklingfiléerna och purjolöken. Använd den övre delen av purjolöken så du får med en del gröna bitar. Bryn kycklingen på medelhög till hög värme tills den börjat få färg, och tillsätt sedan purjolöken och låt den steka med några minuter. Tillsätt crème fraîche, oliver och tomater och låt grytan puttra i 10-15 minuter. Servera kycklinggrytan med tagliatelle.

Glad Lucia!