image
Det här fänkålskryddade fröknäcket gjort på majsmjöl har jag ätit till frukost de senaste veckorna. Det var en tjej på keramikkursen jag går som hade bakat det och tagit med till fikapausen för ett tag sedan (tack Jenny!). Sen dess är jag fast. Det är inte lika sprött och skört som annat fröknäcke kan vara, ingredienserna är biliga och fänkålssmaken är beroendeframkallande.

Receptet på det här fröknäcket kommer från Risentas majsmjölförpackning. På deras hemsida finns också receptet och till och med en instruktionsvideo. Det går bra att byta ut fröna till sånt som finns hemma – första gången tog jag pumpakärnor och hackade mandlar istället för linfrön och solroskärnor som originalreceptet rekommenderar.

thumb_IMG_3249_1024
Såhär lyxigt har jag alltså det på måndagar! Ska visa mina verk från keramikkursen någon gång framöver :)

P.S. Det är studentrabatt på Crème Bonjour från onsdag också. Det passar på knäcket! D.S.