FullSizeRender

Den här veckan är det studentrabatt på krossade tomater – en av de bästa stapelvarorna i skafferiet. Har jag inga krossade tomater hemma känner jag mig inte hel, hehe. Tänkte att jag såhär i slutspurten  av min bloggtid skulle kunna återuppliva några gamla favoriter med krossade tomater som bas i.

Tre favoriter med krossade tomater

  1. Shakshuka (bilden ovan) som min Halv åtta hos mig-brorsa gästbloggade om förra året. En nordafrikansk ljuvlighet med tomater, lök, linser, ägg m.m. Så himla gott och mättande och extra plus i kanten för att den producerar minimalt med disk!
  2. Tomatsås – såklart! Jag gjorde ett topp-3-inlägg här med grundreceptet till min tomatsås som passar till allt. En medelhavsklassiker, en het indisk variant och en mexikansk salsa. Låt den alltid puttra länge.
  3. Mustig champinjongryta som är supergod med pasta eller potatis. Flera av mina bekanta testade den här och gav den toppbetyg. Billig är den, och passar perfekt nu till hösten.

bild 4rp_image20-1024x1024.jpg

Hoppas terminsstarten går bra för er alla studenter där ute <3