thumb_IMG_0809_1024

Det är ju studentrabatt på ekologiskt kaffe den här veckan, så jag tänkte dela med mig av mitt bästa kaffetips: att smaksätta det med kardemumma eller kanel. Första gången jag drack kardemummakaffe var 2010  på ett ljuvligt djungelcafé i Guatemala och alltsedan den smakupplevelsen är jag fast i kryddat kaffe. Det är väldigt enkelt och hur gott som helst, dessutom sprider det sig en oemotståndlig doft i köket när man brygger <3

Kardemummakaffe

För kardemummakaffe brukar jag krossa några kardemummakärnor i en mortel och lägga längst ned i filtret, under kaffet, innan jag brygger det. Malen kardemumma på burk går också bra, men ger inte lika djup smak.

Kanelkaffe

Jag brukar antingen lägga malen kanel i botten av kaffefiltret, precis som med kardemumman, eller en kanelstång i själva kannan, så kaffet suger åt sig smaken av det.

Kanel och kardemumma är ju två smaker som passar bra ihop, så det är jättegott att kombinera de här två metoderna också, för riktigt kryddigt kaffe. På återseende!