Hej igen!

Det är äntligen fredag och jag har en ledig helg framför mig med ett IKEA besök och pannkakor. Jag och min kille ska äntligen köpa en ny kudde till mig efter att jag envisats med att sova med min knöliga i mer än ett år.. så kan det gå när man hatar att lägga pengar på praktiska saker! En sak som jag älskar att lägga pengar på är till mina helgmiddagar. Tycker det är ganska härligt när dagarna inte flyter ihop utan man faktiskt tar till vara på lediga helger!

När jag säger lägga pengar på är det inte flera hundralappar för restaurangmåltider. Jag och mina vänner har istället lyckats hitta en lösning som är minst lika härligt och funkar hos hemma hos varandra. Ibland kräver vissa recept lite fler ingredienser vilket inte alltid är så student-vänligt. Lösningen heter Halv Åtta Hos Mig! Ni kanske har sett detta koncept på tv där 4 personer bjuder hem varandra på middagar? Precis så funkar detta också. Gå ihop ett litet gäng och turas om att laga maten! Det bästa är att till och med sätta en budget som ni ska hålla er inom. Jag tycker det är en riktigt bra deal att laga mat för 4 personer och sedan få äta 3 gratis middagar! Win-Win!

Här kommer mitt bästa tips på en rätt som är otroligt mumsig och lätt att bjuda flera på.

Ungdomarnas fisksoppa

Ingredienser 4 portioner
- 400 gram vit fisk eller lax
– 1 gul lök
– En knippe selleristjälkar
– 1 burk körsbärstomater
– 2 dl vispgrädde
– 1 dl vatten
– 1 pkt saffran
– 1 msk saft från citron
– 1 fiskbuljongtärning
– 1/2  msk hackad röd chili
– 1 lagerblad
– En nypa salt
IMG_5775

1. Skär fisken i bitar och finstrimla löken och selleristjälkarna
2. Fräs löken och sellerin i smör i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt övriga ingredienser utom fisken och låt det koka på svag värme i cirka 5 minuter.
3. Tillsätt saffran samt fisken och låt det småkoka i 3-4 minuter
4. Servera med valfria tillbehör som baguette eller ett gott surdegsbröd!

IMG_5783

Finns inget som slår en vanlig baguette med lite smör på till denna rätt! 

Nu lämnar jag vidare stafettpinnen till Emma! ICA tävlingen #klirrikassan fortsätter dock så om du missat detta hittar du tävlingsvillkoren HÄR!

Ha det gott!
Matilda