image
Grillad portabello fylld med mozzarella är mitt hetaste tips inför helgens livsnjutande. För den som inte testat den här svampen tycker jag det är hög tid nu.

I tisdags blev jag och mina vänner Anna och Oskar ivriga över sommarvärmen och styrde upp en grillkväll på odlingslotten. Lagom tills vi skulle börja drog molnen och skåneblåsten in och påminde oss om att det faktiskt fortfarande bara är början av maj. Men -inte gav vi upp! Både god nötytterfilé och de här härliga portabellosvamparna blev det till middag – påpälsade till max i kvällskylan.

Grillad portabello med mozzarellafyllning

portabellosvampar (välj de stora)
1/2 mozzarella per svamp
en god marinad (jag blandade olja, soja, honung & chiliflakes)
kanske någon örtkrydda att toppa med

Pensla svamparna med marinaden, både på över- och undersidan. Förgrilla svamparnas undersida en stund innan du fyller dem med skivad mozzarella. Lägg svamparna på grillen igen (denna gång med hatten nedåt såklart) och grilla på medelvärme tills osten smält, en hel del av vätskan försvunnit och svamparna fått fin grillyta. Strö lite örter över och kanske lite salt!

imageimageimage
Se Anna och Oskars recension av grillad portabello och Oskars grillhacks på ICA students snapchat i morgon fredag :)