image

Grönt på gallret

Ett av de vårtecken som ger mig lyckorus på högst nivå är de första aningarna av grilldoft under kvällspromenaderna i april – är det inte underbart!? Grönsaker på grillen är otroligt kul tycker jag, man kan slänga på nästan vad som helst och det är lättare att lyckas med än med till exempel kött som ska få perfekt temperatur… Dessutom är det mycket mer färgglatt, och det gillar vi!

Jag har fått en turkos liten bärbar klotgrill i present, och jag är så glad att jag nu också kan vara med och sprida doften på Lunds gator. De senaste två dagarna har jag haft finfint besök av mina vänner Martin och Katta som liksom jag båda två är norrlänningar. Tillsammans passade vi på att inviga säsongen genom att grilla grönt. Vi trotsade den ganska kyliga aprilkvällen och sökte upp en vägg i söderläge där solnedgången gjorde oss sällskap. Kronärtskocka, sparris, spetspaprika och citron, alla penslade med olivolja och salt, fick ligga på gallret och gotta till sig. Den grillade citronen är sedan helt perfekt att pressa över grönsakerna. Kronärtskockorna skar vi på längden i ett par centimeter tjocka skivor – rekommenderas! Vi satt ute och åt hela kvällen, med filtar och grillen som värmekälla. Väldigt hög mysfaktor!

image

image
I övermorgon är det Valborg, och då åker min nya favoritpryl garanterat fram igen!

image
En grillpanna är ett väldigt smart tillbehör, perfekt för grönsaker och fisk som man inte vill ska ramla igenom gallret.

#icagrill15

Vet ni att ICA har en sjukt bra tävling just nu, och under hela sommaren? Varje vecka kan man vara med och tävla om 1000 kronors-matcheckar genom att ladda upp en grillbild under hashtaggen #icagrill15. Jag brukar sällan vara med i tävlingar men jag kommer garanterat haka på den här.  Denna vecka kommer temat vara korvtopping – jag hoppas på ett grönt tema snart ;). Läs mer om tävlingen på #icagrill15-sidan.

Lagom till Valborg har vi ICA-studenter förresten halva priset på potatissallad, så ni kan ju passa på att prova en ny sort till helgen! Jag tänkte testa creme fraiche-varianten som låter god.

Vi hörs snart igen!

/Johanna