Hej allihopa!

Tänk att andra advent redan är förbi och att det snart är Lucia. Har ni fått någon jul-feeling än? Jag fick det definitivt i helgen då det vankades glögg-fest hos min vän Agnes. Hon och hennes familj slår alltid på stort så det fanns helt klart mer än bara glögg och pepparkakor att mumsa på! Agnes lyckades till och med slå på stort med sitt pepparkakshus. I år byggde hon ihop Hogwarts vilket ett Harry Potter-fan som jag behövde fota och dela med mig av.

Skärmavbild 2014-12-09 kl. 19.45.06

Om ni också vill få lite jul-feeling hemma finns det andra sätt än att vara så ambitiös som grymma Agnes. Nämligen genom att göra en Julig Granola! Granola är en knaprig müsli som görs i ugnen. Granola funkar även utmärkt att ge bort som en glögg-present eller som en julklapp.

IMG_5431

Ingredienser
– 2 dl havregryn
– 2 dl krossad bovete
– 1 dl grovhackade mandlar
– 1 dl grovhackade hasselnötter
– 1 dl kokosflarn
– 1/2 dl solroskärnor
- 3 tsk honung
- 3 tsk vatten
- Kanel
- I Love Eco torkad frukt

IMG_5432

1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Blanda alla torra ingredienser på en plåt med bakplåtspapper 3. Ringla över honungen och häll på vattnet  4. Krydda med valfri mängd kanel d v s MYCKET 5. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter, rör om då och då så granolan inte bränns vid

IMG_5445
Avslutningsvis kan du klippa ner torkade aprikoser/fikon/plommon eller dadlar. Vi studenter har nämligen rabatt från och med onsdag denna vecka på I Love Eco torkad frukt! Se de andra erbjudandena här (LÄNK). 

IMG_5453

Denna burk får bli min egen! Nu har jag en hel del goda frukostar att se fram emot i mörkret… Den här fina burken kommer från Lagerhaus men jag har sett liknande på ICA Maxi och Kvantum.

När ni ändå är i julstämning kan det passa sig att baka Sannas lussekatter eller kanske Johannas saftiga saffranskaka. Senare i veckan kommer även ett ytterligare recept från mig.

Ha det bra så länge!
Matilda