image
Idag är det fredag och min dag på ICA Students snapchat igen. Ni som är där har fått följa med i bakom kulisserna-videos till den här geniala två ingrediensers-glassen. Varje gång jag gör den blir jag lika förundrad över hur endast frysta bananer och kakao kan smaka så sjukt gott och glassigt tillsammans.

Strategin bakom glassen är att istället för att slänga bananer som håller på att bli gamla (leopardbananer som min mormor kallar dem), hacka dem och frysa in dem. Då kan de vid senare tillfälle tas fram, låtas bli lite mjuka och sedan mixas med kakao till en drömefterrätt. Vegansk, raw food, laktosfri, glutenfri, äggfri – allt en kan önska sig i dagens samhälle ;). Jag har inga exakta mått på det här receptet, höfta med vad du tror blir gott lovar jag att det blir bra.

Snabb banan- och chokladglass:

någon näve frysta, hackade bananer
någon matsked kakao

Ta fram bananerna ur frysen en liten stund innan du ska göra glassen (förslagsvis innan du äter middagen, om du ska ha glassen till efterrätt). När bananerna är semifrysta (dvs inte helt stenhårda men fortfarande frysta) mixa dem med kakaon med en stavmixer. Glassen smälter fort, så ät direkt!

image