Som jag nämnde häromdagen så börjar min tid som bloggare på ICA närma sig sitt slut. Nästa vecka är min sista vecka här. Jag har precis suttit och kollat igenom det jag publicerat under mina två år, och minns några av mina inlägg särskilt väl. Här är fem favoriter som fortfarande ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Dels av den enkla anledningen att de är så jäkla goda, men också att de på varsitt sätt har en speciell bakgrund eller haft en särskild inverkan på mig själv eller andra. Var så goda:

image
1. Jordgubbar med halloumi, honung och mynta – som faktiskt blev en tapasrätt på Kosters Trädgårdar i somras. Så himla vackert och somrigt och en fröjd för gommen. Att få skapa matkonst på mitt gamla träbord i Lund har gett mig många kreativitetskickar under bloggtiden. Den här tycker jag är en av de härligaste matbilderna jag tagit.

thumb_thumb_IMG_2160_1024-1024x768_1024
2. Himmelsk aubergineröra – som jag inspirerade många vänner och bekanta att göra. Just att kunna inspirera, och få höra när folk provat mina recept där hemma, har varit bland det roligaste med att blogga. Olivoljan, vitlöken, kryddigheten och kladdigheten i den här rätten representerar min matlagning väl.

thumb_image27_1024
3. Min hummus, med sambal och massa olivolja på toppen. Ett av mina tidigast publicerade recept, som jag fortfarande gör ofta. Det här receptet hamnade också  i ett reportage om mig i Buffé. I texten kallade reportern sarkastiskt mig för ”ödmjuk” när jag beskrev den som ”universums godaste hummus”. Okej, det finns säkert bättre hummusexperter än mig i den här världen – men lite cred får en ge sig själv ibland.

thumb_thumb_IMG_2725_1024_1024
4. Sesampanerade morotsbiffar med ingefära och jordnötssmör – som fick närmre 70 000 klick när ICA Student länkade till den på sin facebooksida. Intressant hur något som jag slängde ihop på en kväll kunde få sådan genomslagskraft. De ÄR sjukt goda, och fina.

thumb_thumb_IMG_2318_1024-1024x768_1024
5. Citronvatten som morgonrutin. Något som har kommit för att stanna hos mig, och som jag vet att jag inspirerade delar av ICA-redaktionen att börja med. Och säkert några fler. Beroendeframkallande.