thumb_IMG_2318_1024
Sedan jag kom tillbaka till Lund efter julledigheten har jag börjat med en ny morgonrutin – nämligen att starta dagen med en stor kopp ljummet citronvatten. Det var min mamma som lockade mig till den här vanan när hon visade mig en länk med citronens alla hälsoeffekter, och hur gottgörande det är att få i sig en dos varje dag innan frukost. Vid en googling så finns det flera hälsosidor som säger att det stärker immunförsvaret, hämmar infektioner, balanserar PH-värdet, renar kroppen m.m…. Jag har inga stensäkra forskningsbevis för att alla punkter stämmer, men om bara hälften är sant så räcker det för mig. Jag älskar dessutom citron, så det är ingen uppoffring :)

Jag dricker citronvattnet 15 minuter innan frukost – alltså det första jag gör när jag går upp. Väldigt enkelt:

Ljummet citronvatten

en halv citron (eko är bra!)
2/3 kopp kallt vatten
1/3 kopp hett vatten

Pressa i citronen, häll först på det kalla vattnet, sedan det varma. Rör om lite.

thumb_IMG_2320_1024thumb_IMG_2313_1024
Känner ni också hur det drar bak i munnen vid tanken på syrligheten? Det gör det i alla fall på mig så fort jag ens ser en citron på bild. Haha. Nu hoppas vi tillsammans på extrapris på eko-citroner snart :)